Nu är det vår igen! Med solsken och snödroppar kommer nyheter om fler evenemang på Gathenhielmska Huset. I mars sker en fantastisk platsspecifik utställning, konserter och mer. Läs vidare för mer information..

Ida Gudmundsson: En gång skog, 5 mars – 3 april


Ida Gudmundsson (f.1986) är verksam som bildkonstnär i Eskilsby, utanför Landvetter och arbetar främst med oljemåleri. Hon har under 2021 haft residens på Gathenhielmska huset. Utställningen En Gång Skog är sprungen ur hennes undersökning av platsens performativa aspekter, med avstamp i rummens interiörer och husets placering i landskapet.

I En gång skog skildras på ett stillsamt vis den personliga sorgen inför förlusten av de sista naturskogarna.

Vernissage: lördag 5e mars, kl 13 – 17
Ytterligare öppettider: tisdag – lördag, kl 13 -17

 

Go Rambo, 11 – 12 mars

Anatomic Jack & Dance Company bjuder in till en helkväll med dans, musik, sång och teater som avslutas med ett Q &A !

Filmerna om Rambo inspirerade barn och ungdomar i bland annat New York City när de kom ut på 80-talet. Anatomic Jack & Dance Company skulle vilja dela med sig av storyn bakom Rambo genom att påvisa det stora samspelet mellan musik och människor och på så sätt kultivera allmänheten oavsett ålder.

För biljettbokning: Vänligen skicka ett mejl till anatomicm@hotmail.com

My Dear Companion, 25 – 26 mars 2022

My Dear Companion, som består av Lea-Marie Sittler, Hannah Shermis och Agnes Åhlund, bjuder på trestämmig sång ur traditionen country/americana, vackert ackompanjerad av dem själva på banjo, gitarr och cittra. Musiken frambringar en känsla av nostalgi och glädje samtidigt som den är otroligt vacker och lämnar få oberörda.

Konsert 1 : lördag 25 mars 19:30, Insläpp 19:00 – köp biljetter
Konsert 2 : söndag 26 mars 16:00, Insläpp 15:30 – köp biljetter

Amandas Ateljé, med Malin Wättring

AMANDAS ATELJÉ är en konsertserie där låtskrivaren Amanda Andréas bjuder in till sin skrivarsalong i Gathenhielmska huset. Varje kväll gästas av en göteborgskonstnärer och nu är det dags för albumaktuella Malin Wättring!

Skaffa biljetter