Kapitel 1 av vår nya författarsamtalsserie släpps idag kl 19. Augustprisvinnaren Marit Kapla i samtal med Emma Vendelek. Det kommer att finnas tillgängligt i video-, ljud- eller textformat via: https://www.gathenhielmska.se/program/forfattarsamtalsserie/

Marit Kapla är född 1970, uppvuxen i Osebol och bosatt i Göteborg. Hon har varit konstnärlig ledare för Göteborgs filmfestival och redaktör för kulturtidskriften Ord & Bild. 2019 publicerade Kapla sin debutbok, Osebol som vann Augustpriset: Årets svenska skönlitterära bok.

Osebol är en berättelse om vår tid. En litterär sensation från världens mittpunkt. Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. I boken möter läsaren så gott som alla byns vuxna invånare, intervjuade av Marit Kapla som själv är uppvuxen där. Osebol är en säregen läsupplevelse som saknar motsvarighet. Intervjuerna har kokats ned till lyriska vittnesmål som går rakt in i hjärtat. Boken blir till ett slags prisma som kastar nytt ljus på livet. Det är är färgsprakande, levande och lämnar ingen läsare oberörd.

Med stöd av Göteborgs Stad och Kulturrådet.