Date

Oct 29 2022
Expired!

Time

8:00 am - 9:00 pm

Andreas Fröberg: solo piano

Andreas Fröberg är pianist och kompositör, som 2019 släppte sitt debutalbum Medications. Låtarna, som alla döptes efter psykiatriska läkemedel, reflekterar kring de upplevelser Andreas Fröberg haft i sitt yrke som psykiater. Skivan togs emot fint. Förmiddag i P4 beskrev det som ”musik att vila i” och Kulturbloggen skrev om musiken som ”nyansrik, reflekterande, melodiös och full av infall”. År 2020 kom den uppföljande EP:n You and You and Me, där andraspåret and You utgör ledmotiv till dokumentärfilmen Vännerna i skogen, som visats på SVT2 och finns att se på SVT Play nu under hösten. Singeln Viska från 2021 var Andreas Fröbergs debut som sångare och textförfattare.

Den 28 oktober släpps EP:n One and a half ear och det firas med releasekonsert på Gathenhielmska huset. Musiken kan beskrivas som lugn, behaglig och emotionell. Titeln syftar på det tillstånd Andreas Fröberg befann sig i när huvuddelen av musiken blev till, med tillfällig delvis dövhet i ena örat.

Fritt inträde. Det kommer att finnas möjlighet att köpa Andreas Fröbergs debutskiva Medications i LP-format för inköpspris.