Date

Nov 18 2021
Expired!

Time

7:00 pm - 9:00 pm

Cost

200,00kr

Amanda Andréas Ateljé

PREMIÄR AV:
Amanda Andréas Ateljé

“Textrader jag kanske borde stryka,
melodier som inte glömts
och gäster som hittat något
jag fortfarande söker efter.
Ungefär så tänker jag det.
Kanhända en
vernissage i entrén också.
När ni kommer.
Hoppas ni kommer.”
// Amanda Andréas

AMANDA ANDRÉAS ATELJÉ är en konsertserie där låtskrivaren Amanda Andréas bjuder in till sin skrivarsalong i Gathenhielmska huset. Varje kväll gästas av en göteborgskonstnärer och först ut är poeten som ger rosor på kinderna – ingen mindre än Mathilda Adolfsson Näslund.

”Mathilda Adolfsson Näslund heter jag, är född i Mora, uppvuxen i Bohuslän och är nu, trots min önskan om att vara speciell, bosatt i Majorna.

Jag minns en dag när jag var sex år, hade öroninflammation och fick krossad penicillin i filmjölk. minns hur jag lekte med kylskåpsmagneter, färgglada bokstäver som föll till golvet om jag drog dem för fort över kylskåpsdörren. Hur de plötsligt bildade något som jag förstod, jag hade skrivit mitt namn. Sedan dess har jag skrivit så ofta jag kunnat. Noveller, scener och framför allt poesi.

Sedan augusti är jag skrivarstudent vid HDK-Valand och spenderar just nu dagarna med andra nördar som också älskar ord. Jag tar med mig några dikter att läsa högt, min scenskräck och kastar mig ut. Lova att vi möts där, mitt i fallet.” // Mathilda Adolfsson Näslund

***

AMANDA ANDRÉAS är hyllad för sina liveframträdanden som liknats vid en oas i nutidens rusningstrafik där hennes musik varvas med personligt mellansnack i en varm och vass blandning som delvis lockar till skratt, delvis till tårar. Som havet bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden. Tillsammans med en av Göteborgs mest framstående gitarrister Erik Björksten bjuder hon på oförglömliga konserter fyllda med jazziga vardagsbetraktelser på svenska och medryckande popslingor.

Jazzsångpoet
– Lira

Jazzhopet Amanda Andréas
– PSL, SVT

Livsbejakande visor i jazzig skrud
– Mats Hallberg, Kulturbloggen

Jazzig visa med sången i centrum
– Göteborgs-Posten

***

Biljettplatserna är få
och salongen sagolik så först till kvarn.
Varmt välkomna!

.
#amandaandreasatelje
I samarbete med MTA Production
foto: Jesper Johansson