Vi är glada att få stödja Corte Latino Kortfilmfestivalen, organiserad av Gyttja Interculture. Flera författarsamtal kommer att ske i huset under festivalperioden. Mer information finns nedan!

Corte Latino är en spännande filmresa genom den latinamerikanska diasporan som rotat sig i Norden. Nio kortfilmer av tio regissörer och kreatörer. Tre samtal där du kan möta fem av dessa tio intressanta filmskapare och höra dem berätta för oss om sitt arbete och hur deras filmskapande påverkas av deras ursprung.

Filmerna kommer vara tillgängliga i 72 timmar med start 00.00 fredag 26 mars.

Program

Fredag 26 mars 

18.00–8.30: Invigning! Vi inviger festivalen med ett samtal mellan de två göteborgsbaserade filmarna: Enver »Chato« Ramirez och Gorki Glaser-Müller lett av Daniel Terres, projektledare för Urban konst och en av grundarna till podden Tredje Rummet.

18.30–9.00: Möt badass-producenten Elisa Pirir i ett samtal med Gorki Glaser-Müller om att finansiera och producera samproduktioner med Norden och Latinamerika.

Lördag 27 mars

14.00–15.00: Celina Escher och Mónica Hernández Rejón visar scener ur sin rykande färska dokumentär »Fly So Far«. Möt dem i ett samtal om sitt arbete med filmen, lett av Viana Barzan Mikkelsen, dokumentärfilmare, skådespelare och filmpedagog.

Läs mer om programmet här.