Datum

mar 26 2021
Expired!

Tid

7:00 pm - 9:00 pm

Hannah Tolf Konsertfilm (inspelad på Gathenhiemlska Huset)

På fredag släpper en konsert av Hannah Tolf, inspelad på Gathenhielmksa Huset. Konserten presenteras som en del av Klubb Impuls Nordens Puls-projekt.

Nordens Puls är en digital konsertserie där vi lyfter jazz- och improvisationsmusik från olika delar av Norden. I projektet presenteras artister baserade i Sverige, Norge, Finland, Island och Danmark med video-konserter producerade för Nordens Puls. Projektet är ett samarbete med Frölundas Kulturhus och kommer att sändas live på Klubb impuls youtube och finns även tillgänglig på Frölunda Kulturhus youtubekanal.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
NÄR/WHEN: 26/3 kl 19.00
VAR/WHERE: Youtube: https://m.youtube.com/channel/UC4ZYt7ijbGyeMh1sfGz393w
PRIS/PRICE: Gratis/Free
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HANNAH TOLF kl 19.00

Hannah Tolfs musik väller in. Obeveklig, vild och vidunderlig. Den breder ut sig, expanderar och lever som en naturlig förlängning av hennes fenomenala röst.

Sångerskan och kompositören Hannah Tolfs konstnärliga vision och omisskänneliga signum lever och frodas i en singulär hybrid ljudvärld där jazzens frihetslängtan blandas med soulens känslosamma intellekt i långsamt muterande popstrukturer.
Med trygg hand för hon oss djupare, närmre beröringspunkten, där vi kan se varandra i ett varmare ljus. I oemotståndliga instrumentala baksug av breda, pulserande bottnar, suggestiva ackordföljder och kraftfulla melodier tvingas allt till ytan för att slås runt och isär.

Den kritikerrosade skivdebuten The Park släpptes 2014 på Havtorn Records och beskrevs av media som “en hyllning till livet och människan”. Skivan etablerade Hannah Tolf och hennes kvartett med Donovan Von Martens (bas), Jonathan Albrektson (synthar, piano) och Emil Blommé (trummor) på den cutting-edge experimentella och alternativa musikscenen. Sedan releasen har bandet turnerat flitigt nationellt och internationellt, med spelningar på festivaler såväl som på jazz, pop och rock scener runt om i Skandinavien, Frankrike, Italien och Tyskland. Hannah Tolf arbetar just nu på nästa skiva med kvartetten som har planerad release under 2021 på Havtorn Records.

Hannah Tolf – röst
Jonathan Albrektson – piano/synth
Donovan von Martens – bas
Emil Blommé – trummor